Courtyard Chic

Valley Garden Landscapes became involved with this project during the construction of this expansive renovation of this beautiful period house in the inner west of Sydney. The house had been designed around an inner courtyard with views from almost every room. This presented a design challenge as we had to design the garden with a number of different views in mind. There was also access from three sides. As is often the case simplicity is the key here. To use quality materials and simple planting strips to create movement, interest and rooms. The screening issues have been dealt with through the implementation of a rendered planter planted with a slender weaver bamboo. A circular bowl water feature completes the scheme providing a beautiful focal point and the gentle sound of trickling water. The clients are delighted with the garden and courtyard is now the centre piece to the house that they always wanted.

Back to projects
Courtyard-Chic Courtyard1 Courtyard-Chic