Indoor – Outdoor

The main brief for this project was to create a link to the new extension recently completed at the rear of the house. We excavated a great deal of material to enable a wide spacious patio to be installed at the same level as the interior. The wide steps act as a retaining element but also give the illusion of more space as there is no direct retaining wall in view from the house. The whole garden gets opened up as a result. The levels have been dealt with by having an elevated rear circular lawn with curved pergola and bench seat area as a suitable focal point at the rear. The pergola follows the lines of the lawn and is in contrast to the squareness of the lower patio areas.

A woodland walk down the right hand side of the garden has been installed where there was a major change in level down the length of the garden. This provides a most interesting and unusual feature in a suburban garden.

Back to projects
Landscape Design With patio 1 Seated Aera In Garden Garden Design Landscape Indoor-Outdoor Outdoor-Landscaping Steps between patio and lawn 1